Lezen; De aller- aller- allerlaatste voor dit jaar

De allerlaatste voor dit jaar. Als ik dit neer zet is het definitief dan komt er dit jaar geen boek meer in huis wat door mij gekocht is. Alles wat ik krijg, win of vind telt natuurlijk niet mee. Mijn laatste aankoop zou zijn op Manuscripta maar na geluisterd te hebben naar Dyanne Beekman moest ik haar boek No1 lezen. Vorige week vrijdag kreeg ik het boek binnen lekker voor het weekend zodat ik er gelijk tijd voor kon maken. Natuurlijk was ik benieuwd naar hoe hij eruit zou zien dus haalde ik hem gelijk uit de envelop. Mijn eerste reactie was wauw, wat word ik vrolijk van dit boek het ziet er namelijk zo mooi en verzorg uit.

Persoonlijk kijk ik altijd verder als alleen de inhoud van het boek. Ik kijk naar de foto’s, illustraties, lettertypes, de totale opmaak en afwerking. Waarschijnlijk heeft dit ook sterk te maken met mijn werk want als grafisch vormgever hou je toch altijd je ogen open voor mooie dingen die je misschien ooit zelf kan toepassen of gebruiken ter inspiratie. Dit boek staat met stip op 1 wat vormgeving en afwerking betreft. Een harde kartonnen achterkant, een kaft die je kan openklappen, een omslagje over het boek heen, een elastieken band om het boek te sluiten en dan maak je hem open en zie je hoe hij ingebonden is. Zo mooi en open hoe hij is ingebonden en ik denk heel toepasselijk bij het boek. Het enige minpuntje is de quotes die af en toe over twee bladzijdes staan. Gelukkig sluiten ze bij mij erg goed op elkaar aan maar dit is zeker een precies werkje voor de afwerker en iets dat snel mis kan gaan.

Nu over het boek, momenteel ben ik bezig met hoofdstuk één, lekker op mijn gemak af en toe een bladzijde lezen en een opdracht doen. Op 27 oktober 2011 verscheen het eerste boek van Dyanne Beekman, No1!  Wat ze in de afgelopen jaren als imagostylist heeft geleerd is dat het veel belangrijker is om te weten wie je bent en wat je wilt uitstralen. Alleen is dat vaak het probleem: in alle drukte zijn we vergeten wie we nu eigenlijk zijn. In haar eerste boek, N o1, laat Dyanne de lezer weer bewust naar zichzelf kijken en laat ze zien hoe je dit bewustzijn kunt vertalen naar een kledingstijl. Als de buitenkant klopt met de binnenkant, dan ben je niet alleen op de korte termijn, maar vooral ook op de lange termijn gelukkig met jezelf. En straal uit wie je bent!
Jij bent N o1!

N o1 in het kort:
– Geen stijlgids, geen psychologie, maar een inspirerende mix
– Na het lezen van dit boek weet je (weer) wie je bent en wat je wilt uitstralen
– Veel voorbeelden uit de praktijk. Dyanne Beekman werkt al ruim zestien jaar in het modevak
– Met persoonlijke ontboezemingen over haar jeugd, relatie(s) en de ups en downs in haar leven

Het boek is een persoonlijke gids, die je bewust en anders naar jezelf laat kijken en het onmogelijke mogelijk maakt. Als je weet wie je bent, straal je dat ook uit.’ – Dyanne

Er zitten notitie en opdrachtenbladzijdes in maar ik durf deze nog niet te gebruiken want vind het zo zonde om in een boek te schrijven.

Advertenties

4 thoughts on “Lezen; De aller- aller- allerlaatste voor dit jaar

  1. Ik was ook van plan om geen boeken meer te kopen, maar… je maakt me nu wel enthousiast! Ik ga eens kijken of ik hem ergens kan inzien, want het klinkt wel als iets voor mij ook 🙂

Ik lees jullie reactie graag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s