Recept; Pommes duchesse

Gewone aardappels eet ik niet graag maar variaties op de gewone aardappel vindt ik wel lekker. Dus vandaag een recept variatie op de gewone aardappel namelijk Pommes duhesse.

Voor 4 personen heb je nodig

  • 1 kg aardappelen kruimig, geschild
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • Bakpapier
  • Spuitzak met kartelmondje
  • pureestamper

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op.
Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree (zorg dat het helemaal glad is anders krijg je een probleem met de spuitzak als er nog grote stukjes in zit).
Roer met een houten lepel het ei en de boter tot een smeuïge massa en meng door de puree.
Voeg indien nodig wat kookvocht toe.
Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schep de puree in de spuitzak en spuit rozetten van ca. 4 cm doorsnee op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

 

Wij hebben het lekker gegeten met een speklapje en broccoli

 

Advertisements

2 thoughts on “Recept; Pommes duchesse

Ik lees jullie reactie graag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s