Apfelstrüdel-lolly

Heerlijk nagerecht of tussendoortje.

 

Nodig;
1 grote appel of 2 kleintjes geschild in blokjes
1 el rozijnen
½ el gehakte hazelnoten
1 el suiker
1 tl kaneelpoeder
4 bladerdeegplakjes ontdooid
1 losgeklopt ei
satéstokjes
bakpapier

Meng de appelblokjes in een kom met de rozijnen, de hazelnoten, de suiker en het kaneelpoeder.

Leg op de bladerdeeg een dun laagje van het appelmengsel en rol het deeg strak op. laat het even opstijven in de vriezer.

Haal de rolletjes uit de vriezer en steek er satestokjes in en snijd de rollen in plakjes. Leg de rolletje op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de lolly’s met ei. Bak ze in ca 15 – 20 minuten goudbruin op 200 graden.

Tip; Je kunt de lolly’s maximaal drie maanden van te voren maken tot en met stap 2.

 

Recept afkomstig uit Light koken.

Nog twee leuke foto’s van donder die alles in de gaten gehouden heeft tijden het maken.

Advertenties

3 thoughts on “Apfelstrüdel-lolly

Ik lees jullie reactie graag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s