Light koken Zalmtartaar

Het eerste recept wat ik uit het tijdschrift Light koken heb geprobeerd was enorm lekker. Wel heb ik mijn eigen draai eraan gegeven. Het moest worden zalmtartaar met spicy mango. De mango is vervangen door komkommer want de mango werd door mijn vriend afgeraden.

Hoe maak je dit:

Voor 2 personen;

200 gr zalm in kleine stukjes
halve ui
peperkorrels
sap van een citroen
zeezout
komkommer
basilicum
halve theelepel kerrie
1 tl natuurazijn
1 el olijfolie
1 tl gembersiroop
beetje bieslook

Meng de zalm met de ui, peper, zout en een beetje citroensap.

Snijd de komkommer in smalle plakjes.

Roer voor de dressing de kerrie, azijn, olijfolie, gembersiroop, citroensap, zeezout en peper door elkaar.

Verdeel de zalm over twee borden (Ik heb een serveerring gebruikt om een mooi rondje te krijgen) Leg de komkommer erop, druppel de dressing erover en strooi een beetje bieslook en basilicum over het geheel.

Bon apetit

Advertisements

7 thoughts on “Light koken Zalmtartaar

Ik lees jullie reactie graag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s